Social Media denken

social-media-apps
20 07-2015
Social Media denken

Welkom op de website van Famous Moment Marketing! Op dit moment zijn wij bezig met onze eerste campagne. Wil je meer weten over onze marketing acties? Hou ons dan via social media in de gaten. Want daar posten we regelmatig interessante tips. Vanuit onze commercieel radio netwerk nemen wij onze ervaring mee naar uw bedrijf. Er zullen vanuit ons netwerk nieuwe projecten gerealiseerd worden en uitgroeien waar we graag wat over willen vertellen. Via ons blog posten we regelmatig iets over waar we op dit moment aan werken en delen we ook onze kennis.

Duidelijkheid in jouw concept en formule is essetieel! Hulp nodig bij conceptvorming of business of een marketingplan? Neem contact met ons op en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn om jouw bedrijf nog zichbaarder op te maken of in de picture te zetten.

Famous Moment Marketing is een samenwerkingsverband van een aantal door de wol geverfde specialisten die de marketingwereld zien als een fantastische speeltuin. Al die mogelijkheden, nieuwe technieken en kansen zien en benutten, dat is het DNA van FM-Marketing.

Hoe werken social media?

Bij social media draait het vooral om de rol van de website bezoeker. Hij zorgt meestal voor de inhoud van de website (bij YouTube uploaden de gebruikers de video’s en bij WikiPedia kan iedereen zelf artikelen maken en bewerken). Dit wordt ook wel User generated content genoemd. Daarnaast zorgt het social medium soms ook voor de rangschikking van de content (op NuJij kan iedereen stemmen voor elk nieuws artikel, zo komen vanzelf de belangrijkste berichten op de homepage).

Het woord “social” zegt al voldoende; Social media zijn omgevingen waar een hoge mate van interactie plaatsvindt. Groepen mensen komen er samen om te communiceren over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Meestal zijn ze daarbij op zoek naar gelijkwaardige personen die dezelfde normen en waarden hebben. Dit komt voort uit de onbewuste gedachte dat “iedereen die gelijk is aan mij leuker, interessanter en beter te vertrouwen is”. Het vertrouwen in ‘peers’ neemt steeds verder toe, hetgeen inhoudt dat we veel meer waarde hechten aan de mening van ons netwerk dan aan die van organisaties of merken.

socialtree

Volgens de Van Dale betekent sociaal o.a. dat men geneigd is om te leven in groepen. Dit is meteen ook de verklaring waarom de social media website zoveel bezoekers trekt: mensen gaan gezamenlijk op zoek naar zogenaamde ‘peers’, mensen die net als u zelf zijn. Met deze personen wisselen we informatie uit. Als er eenmaal een kritische massa is bereikt, treedt er een sneeuwbaleffect (ook wel viraal of viral effect genoemd) op waardoor er steeds meer mensen op de website afkomen. Ook zij willen graag weten wat er allemaal mogelijk is. Alle voorheen genoemde websites zijn voorbeelden waarbij deze situatie opgetreden is.

 

– Famous Moment –